Foto: z otevřených zdrojů
Višňové lupínky jsou křupavé, zlatavě hnědé se šťavnatou náplní.
K výrobě třešňového listového těsta použijte hotové mražené listové těsto – ušetříte tím čas vaření, protože jej stačí pouze rozmrazit.
Budete potřebovat listové těsto, mražené nebo čerstvé třešně, škrob a cukr. Višňové lupínky jsou křupavé, zlatavě hnědé se šťavnatou náplní.
Recept
Ingredience
- listové těsto (bez droždí) 500 g
- třešeň 250 g
- cukr 3 lžíce. l.
- škrob 2 lžíce. l.
- vejce 1 ks.
- mouka (pro odeslání povrchu)
- moučkový cukr
Příprava:
- Vložte třešně do hrnce a přidejte cukr. Jakmile třešně pustí šťávu, přidáme škrob. Míchat. Umístěte na střední teplotu a přiveďte k varu. Snižte plamen na minimum a za stálého míchání směs vařte, dokud nezhoustne na husté želé. Chladný.
- Rozmrazte listové těsto při pokojové teplotě. Položte na pomoučněnou pracovní plochu. Těsto trochu rozválíme a nakrájíme na obdélníky. Do středu jedné poloviny položte lžíci třešní. Na druhé polovině proveďte tři řezy uprostřed. Náplň přikryjeme druhou odříznutou polovinou a okraje přimáčkneme vidličkou.
- Plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte listové těsto. Potřeme rozšlehaným vejcem a mlékem. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů 20-25 minut. Posypeme moučkovým cukrem.
|