Foto: z otevřených zdrojů
Takové palačinky na stole dlouho nevydrží. Jsou vhodné zejména k snídani.
Svěží, aromatické a chutné palačinky s tvarohem jsou tím nejlepším jídlem na začátek dne. Snadno zaženou hlad a jsou stejně chutné se zakysanou smetanou, džemem a čajem. Autor kulinářského blogu “Lahodné recepty na každý den” nám prozradil, jak je připravit rychle a bez námahy.
Tvarohové palačinky
Ingredience:
- vejce – 2 ks;
- cukr – 2-3 lžíce. 1;
- sůl – špetka;
- kefír – 150 g;
- tvaroh – 200 g;
- mouka – 180 g;
- soda – 1 lžička;
- olej – na smažení.
Způsob vaření:
- K vejcím přidáme cukr a sůl a ušleháme metličkou. Poté přidejte kefír a promíchejte. Přidejte tvaroh, míchejte do hladka bez hrudek. Prosejeme mouku, na mouku dáme jedlou sodu a znovu promícháme, dokud nebude hladká.
- Na pánvi rozpálené olejem na středním plameni smažte palačinky z obou stran.
- Palačinky můžete podávat s jakýmkoli přídavkem podle vaší chuti.
|