Foto: z otevřených zdrojů
Bramboráky, nebo něco jim podobného, se připravují po celé Evropě. A dnes vyzkoušíme recept z Německa
Křupavé bramboráky s tvarohem, strouhanou mrkví a cibulí jsou tradičním německým jídlem. A pokud máte rádi bramboráky, ale chcete zkusit něco nového, pak je tento recept právě pro vás. Na webu Einfach Kochen byla sdílena metoda vaření krok za krokem.
Německé bramboráky s tvarohem
Ingredience:
- brambory – 500 g;
- 2 mrkve;
- jedna cibule;
- nízkotučný tvaroh – 250 g;
- 2 vejce;
- krupice – 60 g;
- sůl, pepř, olej na smažení.
Příprava:
- Brambory a mrkev nejprve oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dobře vyždímejte kuchyňskou utěrkou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli, brambory a mrkev smícháme s vymačkaným tvarohem a vejci. Vmícháme krupici. Dochuťte solí a pepřem.
- V jedné nebo dvou velkých nepřilnavých pánvích rozehřejte trochu oleje. Zalijeme 1-2 lžícemi bramborového těsta, vytvarujeme silnější placky a pečeme na rozpáleném oleji asi 2 minuty.
- Palačinky otočte a opékejte z druhé strany. Takto pokračujte, dokud nebude těsto hotové. Podávejte se zakysanou smetanou nebo neslazeným jogurtem.
|