Foto: z otevřených zdrojů
Doporučujeme připravit voňavý jahodový koláč k čaji pro celou rodinu.
Začala sezona jahod, kterou milují mlsouni. V tomto období se v domech spontánně objevují kilogramy bobulí, které je nemají kam dávat. Doporučujeme připravit voňavý jahodový koláč k čaji pro celou rodinu.
Charlotte s jahodami
Ingredience:
- jahody – 300 g;
- mouka – 130 g;
- cukr – 200 g;
- vejce – 4 ks;
- prášek do pečiva na těsto – 1 lžička. l.;
- vanilkový cukr – 5 g;
- sůl – špetka;
- moučkový cukr na ozdobu.
Příprava:
- Troubu předehřejte na 170°. Připravte si zapékací mísu o průměru 22 cm a vnitřek vyložte pergamenem.
- Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme přes síto. Vejce vyšlehejte mixérem s cukrem, vanilkou a špetkou soli do nadýchané hmoty (5-7 minut). Poté do vaječné směsi po částech nasypte mouku a pokaždé promíchejte stěrkou. Takto uhněteme těsto.
- Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Velké bobule nakrájejte na polovinu a malé nechte celé. Nalijte polovinu těsta do formy na koláč, poté přidejte jahody a naplňte zbytkem těsta.
- Charlotte pečeme asi 35-40 minut na 170°. Připravenost dezertu zkontrolujte párátkem – měl by zůstat čistý. Když je jednoduchý jahodový koláč hotový, nechte ho mírně vychladnout a posypte moučkovým cukrem.
|