Foto: z otevřených zdrojů
Jemný krém s příchutí zmrzliny je ideální do dortů
Jemný a aromatický krém „Ice cream“ je ideální pro jakýkoli dezert. Tento recept si získá srdce všech mlsounů, kteří milují stejnojmennou zmrzlinu. Můžete si ji připravit různými způsoby – řekneme vám, jak vyrobit Zmrzlinu s mlékem a zakysanou smetanou.
Pudinková zmrzlina s mlékem
Ingredience:
- mléko – 250 ml;
- vejce – 2 ks;
- cukr – 120 g;
- máslo 82% – 250 g;
- mouka – 50 g;
- vanilin – 1 g;
- koňak (volitelně) – 15 ml.
Příprava:
- Máslo předem vyjměte z lednice a zahřejte na pokojovou teplotu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a špetkou soli. Poté zalijeme 100 ml studeného mléka a přidáme mouku, znovu promícháme metličkou.
- Zbytek mléka přivedeme k varu a za stálého míchání metličkou do něj tenkým pramínkem vlijeme vaječnou směs. Snižte teplotu na minimum a vařte smetanu další 3-4 minuty do zhoustnutí. Dezert nepřestávejte míchat, jinak se rychle připálí ke dnu.
- Poté smetanu vyjměte z pánve a zakryjte fólií. Ochlaďte na pokojovou teplotu. Do teplé směsi po částech přidáme máslo. Aby byl dezert nadýchaný a vzdušný, po přidání másla ho prošlehejte metličkou nebo mixérem.
- Pokud chcete, přidejte do hotového zmrzlinového krému trochu koňaku nebo likéru. Dezert je připraven – můžete plnit koláče a pečivo.
|