Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Zeleninová polévka minestrone: klasika italské kuchyně pro horké léto

Foto: z otevřených zdrojů

Pokud myslíte na zdravý první chod, okamžitě vás napadne zeleninová minestrone.

Když je zelenina v sezóně, je čas udělat si lahodnou polévku minestrone. Jedná se o univerzální recept. Lze obohatit jakoukoliv sezónní zeleninou, kterou máte nejraději. Použít můžete například zelené fazolky, špenát, mangold, brokolici a kapustu. Stručně řečeno, seznam je nekonečný. Recept byl sdílen na webu Giallo Zafferano.

Minestrone

Ingredience:

Příprava:

  1. Chcete-li vyrobit zeleninovou minestrone, začněte omytím a sušením zeleniny. Dále vezměte dýni a pomocí velkého nože s čepelí odstraňte vnější slupku. Odstraňte semínka a vnitřní nitě pomocí lžíce. Nakrájejte na kostky.
  2. Cuketu omyjeme a oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně jako mrkev a brambory. Pórek nakrájíme na plátky.
  3. Poté nakrájejte cibuli a nakrájejte rajčata, stejně jako celer.
  4. Svažte větvičky rozmarýnu a bobkové listy provázkem a vytvořte voňavou kytici.
  5. Nyní jsou všechny ingredience pro výrobu zeleninové minestrone připraveny. Do velkého hrnce s pokličkou nalijte olej. Přidejte mrkev, celer, cibuli a pórek a za častého míchání asi deset minut opékejte. Když je osmažená zelenina měkká, přidáme aromatický svazek.
  6. Přidáme také dýni, brambory, květák a fazole.
  7. Zeleninu zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme 25-30 minut od varu. Po uplynutí této doby přidejte cuketu.
  8. Přidáme také hrášek a rajčata. Konzistenci upravíme přidáním vody a dochutíme solí a pepřem. Pokračujte ve vaření dalších 5-10 minut v závislosti na požadované konzistenci.
  9. Před podáváním odstraňte aromatický buket a přidejte trochu olivového oleje a čerstvě mletého pepře.
Exit mobile version