Foto: z otevřených zdrojů
Tarator se připravuje rychle a snadno. I přes malý počet ingrediencí je polévka lehká, ale zasytí
Zatímco mnoho lidí připravuje okroshku v horkém období, Bulhaři preferují studenou polévku tarator, která se podává s kousky ledu na talíři. Focus vám prozradí, jak ho připravit.
Klasický recept na tarator používá neslazený jogurt. Přidat však můžete i ayran nebo kefír.
Tarator
Ingredience:
- 2 čerstvé okurky;
- přírodní řecký jogurt – 700 ml;
- svazek čerstvého kopru;
- 3 stroužky česneku;
- olivový olej – 2 lžíce. l.;
- vlašské ořechy – 50 g;
- čerstvě mletý pepř, sůl.
Příprava:
- Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájejte česnek a kopr.
- V misce smícháme okurky, bylinky a česnek, osolíme, opepříme a necháme 10 minut působit.
- Vlašské ořechy nasekejte válečkem, nebo je jednoduše nasekejte nožem.
- V míse smícháme okurky, kopr, ořechy a přírodní jogurt. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu perlivé vody.
Tarator je připraven. Před podáváním přidejte trochu olivového oleje.