Foto: z otevřených zdrojů
V zimě stačí cuketu ze sklenice vyndat
Cuketa je sezónní zelenina, která se aktivně používá k přípravě příprav na zimu. A nemluvíme jen o salátech nebo squashovém kaviáru. Doporučujeme vám připravit cuketu, ze které můžete v zimě dělat rohlíky s jakoukoli náplní. Jak na to bylo vysvětleno v blogu „Konzervace/Vaření“.
Cuketa na rohlíky (na zimu)
Ingredience:
- cuketa – 5 ks;
- voda – 800 ml;
- ocet 9%.
Způsob vaření:
- Cukety omyjeme a pomocí kráječe zelí je nakrájíme podélně na tenké plátky.
- Plátky cukety vložte do sterilizovaných 0,5litrových sklenic a srolujte je. Stejným způsobem položte další řadu.
- Do každé sklenice přidejte lžíci octa, zalijte vroucí vodou a přikryjte víčky.
- Nalijte horkou vodu do hrnce a přikryjte dno ručníkem. Sklenice přikryté víčky opatrně položte na ručník. Voda by neměla být výše než „závěsy“ plechovek. Pánev postavte na sporák, ohřejte vodu k varu a cuketu sterilujte 7 minut.
- Poté sklenice opatrně vyjměte z pánve, srolujte víčka a zabalte sklenice, dokud úplně nevychladnou.
- Z uvedeného množství surovin se získají čtyři 0,5litrové sklenice.
- V zimě bude stačit otevřít sklenici, namočit cuketu do mouky a poté do rozšlehaného vejce se solí a smažit v rostlinném oleji.
|