Foto: z otevřených zdrojů
Tato polévka je uspokojivější než jen s houbami
Houbová polévka je vydatné a chutné jídlo. Ale jeho chuť může být ještě bohatší přidáním kuřecího řízku a sýra. Jak takovou polévku připravit, bylo popsáno v blogu “Kulinářské recepty”. Toto jídlo je dobré vařit k obědu, protože dobře zahání hlad a dodává sílu.
Houbová polévka s kuřecím řízkem a sýrem
Ingredience:
- voda – 2 litry;
- kuřecí řízek – 300 g;
- brambory – 2 ks;
- žampiony – 100 g;
- tavený sýr – 2 ks;
- cibule – 1 kus;
- mrkev – 1 kus;
- máslo – 1,5 lžíce. 1;
- mletý černý pepř, sůl;
- zeleň.
Způsob vaření:
- Kuřecí řízek opláchněte a podlijte studenou vodou. Vařte na středním plameni 25 minut od okamžiku varu. Kuřecí prsa vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru.
- Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme, nakrájíme na kostičky a žampiony na talíře. Tavený sýr nastrouháme na jemném struhadle.
- Do vroucího vývaru přidejte brambory a vařte 5-7 minut.
- Na pánvi s olejem orestujte cibuli do průhledna, přidejte mrkev a houby. Míchejte a smažte dalších 7-10 minut.
- Do vývaru s bramborami vložíme osmaženou zeleninu. Sůl a pepř. Za stálého míchání přidejte smetanový sýr, dokud se nerozpustí. Dochuťte bylinkami.
|