Foto: z otevřených zdrojů
Ideální ke kávě nebo vašemu oblíbenému čaji
Lahodný a sladký dezert, který si vaše rodina zamiluje a může být důstojnou náhradou dortu, pokud nejíte mouku.
Foodblogerka Julia Tenkaieva se podělila se svými odběrateli o lahodný recept na skutečný jemný lvovský tvarohový koláč, který lze připravit rychle a bez větších potíží.
Recept
Ingredience
- Tvaroh 9% 750g
- Cukr 160 g
- Vejce 3 ks.
- kukuřičný škrob 25 g
- Vanilkový cukr
- Opražené lískové ořechy 100 g
- Třešně konzervované 100g
- Máslo 100 g
Příprava:
- Tvaroh, cukr, vejce, máslo, kukuřičný škrob a vanilkový cukr smícháme v mixéru a vše dobře prošleháme;
- Přidejte ořechy a třešně, vše důkladně promíchejte.
- Nalijte do pekáče předem vyloženého pergamenem.
- Vložte do trouby předehřáté na 180 °C na 50-55 minut;
- Poté dejte na 3 hodiny do lednice, dokud se dezert úplně nestabilizuje;
- Pokud chcete, můžete navrch nalít polevu (smíchejte čokoládu a smetanu).
Ideální ke kávě nebo vašemu oblíbenému čaji.
|