Foto: z otevřených zdrojů
Kuřecí paštiku lze skladovat v lednici až čtyři dny.
Křehká, domácí paštika z kuřecího řízku je vynikající náhradou klobásy nebo jakékoli paštiky z obchodu. Lze podávat nejen s čerstvým pečivem, ale i s plackami.
Hlavní složkou pokrmu jsou kuřecí prsa, přidejte trochu zeleniny a koření.
Recept
Ingredience
- kuřecí řízek 500 g
- mrkev 100 g
- cibule 100 g
- mléko 3,2% 200 ml
- máslo 60 g
- rostlinný olej 30 ml
- mletá sladká paprika 0,5 lžičky.
- mletý muškátový oříšek 0,5 lžičky.
- sušený česnek 0,5 lžičky.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Oloupejte mrkev a cibuli. Mrkev nastrouháme na středním struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka.
- Kuřecí řízek omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- Na pánvi s rostlinným olejem smažte mrkev a cibuli do měkka.
- Přidejte kuřecí řízek a opékejte dalších pět minut. Přidejte papriku, muškátový oříšek, česnek, pepř a sůl. Zalijte mlékem a na středním plameni vařte deset minut (tekutina by se měla odpařit na polovinu). Necháme mírně vychladnout.
- Vložte směs do mísy mixéru, přidejte máslo a mixujte mixérem, dokud nebude hladká a měkká. Přendejte do skleněné nádoby a ochlaďte.
Kuřecí paštiku lze skladovat v lednici až čtyři dny.