Foto: z otevřených zdrojů
Pokud nevíte, jak krevety po uvaření velmi snadno oloupat, pak vás možná překvapí, jak jednoduchý a účinný life hack existuje.
Mnoho lidí miluje mořské plody, ale ne každý ví, zda je nutné krevetám odstranit střevní žílu. Existuje mnoho druhů těchto korýšů a vaše kroky budou záviset na tom, jakou máte velikost a jak je plánujete vařit.
Samozřejmě, i kdybyste chtěli, vnitřnosti např. z malé černomořské krevety vyjmete jen velmi těžko, i když máte po ruce pinzetu a lupu. Proto, pokud máte malé nádory podobné rakovině, nemusíte se příliš obávat. Situace je úplně jiná, pokud mluvíme o velkých krevetách, včetně královské krevety – pak budete muset tvrdě pracovat.
Zkusme přijít na to, jak nejlépe vyčistit malé i velké krevety před a po vaření.
Jak loupat královské krevety – tak to dělají kuchaři
K loupání syrových krevet budete potřebovat vidličku a pinzetu.
Algoritmus je velmi jednoduchý:
- Pomocí hrotu vidličky propíchněte skořápku krevety blízko ocasu;
- vypáčte střeva přístrojem;
- opatrně jej vytáhněte pinzetou (můžete použít i prst).
Stejný postup lze provést pomocí párátka.
Jak loupat syrové nebo vařené středně velké krevety
Nejprve odtrhněte nohy, odšroubujte hlavu a odstraňte skořápku. Pak budete potřebovat párátko – na straně, kde byla hlava, maso trochu vypáčte a pak prsty chytněte střevní žílu a vytáhněte ji.
Přišli jsme na to, jak správně vyčistit střeva od krevet, pokud máte velké a středně velké korýše, a nyní stojí za to sdílet životní hack o tom, co dělat s „maličkostmi“, abyste si užili chuť a nepolykali je. nohy a části skořápky. Ukázalo se, že existuje technika, která vám umožní oloupat malé krevety rychleji než semena.
Jak oloupat malé vařené krevety
Vezměte malou krevetu za ocas a odtrhněte polovinu skořápky tak, aby byla zadní strana krevety odhalena. Poté zatlačte na hlavu a vytáhněte zbytek masa. Díky tomuto life hacku oloupete opravdu hodně krevet za pár minut.
Je nutné čistit střeva od krevet – co stojí za to vědět
Krevety, které zadržují střevní žílu, mohou způsobit alimentární onemocnění a musí se loupat. To je třeba udělat obzvláště opatrně, pokud korýše nebudete vařit po dlouhou dobu.