Foto: z otevřených zdrojů
Tato pizza je velmi lehká a uspokojivá a má také úžasnou vůni.
Cuketových pokrmů je obrovské množství, a tak nyní v sezóně, kdy cuketa na zahrádkách a chalupách dozrává, pokračujeme v experimentování s novými pokrmy, chutěmi a neobvyklými kombinacemi. Upozorňujeme na recept na cuketovou pizzu z blogu „Kulinářské recepty“. Kombinace tvaru a chuti nenechá nikoho lhostejným.
Cuketová pizza
Ingredience:
- cuketa nebo cuketa – 500-600 g;
- mouka – 100 gr;
- vejce – 2 ks;
- sůl – 0,5 lžičky;
- pepř – špetka;
- oregano – 0,5 lžičky;
- strouhanka – 1-2 polévkové lžíce. 1;
- rajčatová omáčka nebo kečup – 2-3 polévkové lžíce. 1;
- žampiony – 100 g;
- rajče – 1 kus;
- červená cibule – 0,5 ks;
- paprika – 0,5 ks;
- sýr mozzarella – 100-150 g.
Příprava:
- Dýni nebo cuketu nastrouháme a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přidáme vejce, koření a prosátou mouku, důkladně promícháme.
- Plech vyložte pečicím papírem a vysypte strouhankou. Přidejte cuketovou směs a uhlaďte ji, aby se vytvořila jednotná kůrka. Pečeme 15-20 minut v troubě na 200 stupňů.
- Vyjmeme základ a potřeme ho rajčatovou omáčkou. Troubu není potřeba vypínat. Na pizzu nasypte část sýra a přidejte polevu. Navrch opět posypeme sýrem a přidáme oregano. Vložte zpět do trouby na 7-10 minut při stejné teplotě.
|