Foto: z otevřených zdrojů
K přípravě této verze lasagní potřebujete trochu času a trpělivosti.
Tento pokrm z lilku je ideální na svačinu, oběd nebo večeři. Nejdůležitější je, že jeho příprava není vůbec náročná!
Lasagne s lilkem
Ingredience:
- lilek – 2 ks;
- mleté hovězí maso – 435 g;
- rostlinný olej – 3-4 lžíce. l.;
- vejce – 2 ks;
- voda – 2 polévkové lžíce. l.;
- parmazán – 200-230 g;
- mozzarella – 300-350 g;
- strouhanka – 200-230 g;
- hustá rajčatová omáčka – 700 g;
- sůl – podle chuti;
- pepř – podle chuti.
Jak vařit lasagne s lilkem
- Zapněte troubu na předehřátí na 190 stupňů, vymažte dva plechy a menší zapékací misku.
- Parmazán a mozzarellu nastrouháme nebo nasekáme nadrobno, lilky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
- V malé misce rozšlehejte vejce s vodou v samostatné misce, smíchejte parmazán, strouhanku, sůl a pepř. Plátky lilku ponořte do vaječné směsi a poté obalte ve strouhance a sýru.
- Obalené plátky lilku položte na plech a pečte 20–25 minut dozlatova. Poté plátky otočte na druhou stranu a pečte dalších 20-25 minut.
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a opékáme asi 10 minut, případné hrudky rozdrobíme lžící.
- Z připraveného mletého masa slijeme tuk, zalijeme rajčatovou omáčkou, na mírném ohni přivedeme k varu a pánev stáhneme z plotny.
- Na dno zapékací misky položte 1/3 plátků lilku a navrch dejte 1/3 mletého masa s omáčkou. Mleté maso posypeme 1/3 nastrouhané mozzarelly. Krok opakujte několikrát, dokud vám nedojdou přísady. Poslední vrstvou by měla být mozzarella.
- Zvyšte teplotu trouby na 200 stupňů a pečte misku asi 10-15 minut.
|