Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Hit slavnostního stolu: jak vařit kachnu s jablky

Foto: z otevřených zdrojů

Kachna se zlatohnědou kůrkou, nasáklá chutí a vůní jablek, bude hitem každého stolu.

Na dovolené se každá hospodyňka snaží uvařit něco obzvláště chutného. Jedním z těchto jídel by mohla být kachna s velmi chutnou náplní, jejíž recept byl sdílen na blogu „Culinary Recipes“. Zkuste to uvařit a vaši hosté ocení váš kulinářský talent.

Kachna s jablky

Ingredience:

Pro plnění:

Způsob vaření:

  1. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Dvě jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na 15 gramech másla, dokud cibule nezprůhlední. Poté přidejte nakrájená jablka a za stálého míchání vařte 10 minut, poté přidejte lžíci moštu a vařte dalších 5 minut. Odstraňte z tepla.
  2. K jablkům a cibuli přidáme nakrájené kachní jelita (nebo je nahradíme šunkou), osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekané vlašské ořechy a špetku feferonky. Kachnu naplníme mletým masem. Korpus potřete solí a potřete 50 gramy másla.
  3. Pečeme rychlostí 1 hodinu na 1 kilogram kachny, pravidelně podléváme šťávou vytékající z ptáka. V polovině pečení kachnu otočíme na druhou stranu. Na poslední hodinu ji přikryjte alobalem nebo pečícím papírem.
  4. 20 minut předtím, než je kachna hotová, oloupeme jablka, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Smažte do zlatova na 25 gramech másla, přidejte 100 mililitrů moštu a vařte 10 minut. Pokud se tekutina odpaří dříve, než jsou jablka zcela měkká, přidejte více moštu.
  5. Hotovou kachnu naporcujeme a podáváme s jablky.
Exit mobile version