Foto: z otevřených zdrojů
Tento dezert se dokonale hodí k jemnému tvarohu a čerstvému jablku.
Připravte měkký, vzdušný pokrm na bázi tvarohu – tvarohové bloky. Tento dezert se dokonale hodí k jemnému tvarohu a čerstvému jablku. A příprava vám zabere jen pár minut.
Smíchejte všechny ingredience, z těsta vytvořte malé kostičky a smažte je na rostlinném oleji.
Recept
Ingredience:
- mouka 250 g
- tvaroh 350 g
- vejce 1 ks.
- zakysaná smetana 1 polévková lžíce. l.
- prášek do pečiva 1 lžička.
- jablko 1 ks.
- cukr 2 lžíce. l.
- vanilkový cukr 1 lžička.
- špetku soli
- rostlinný olej
Příprava:
- Jablko omyjte, oloupejte a nakrájejte na středním struhadle.
- V míse smícháme tvaroh, vejce, zakysanou smetanu, cukr, jablko, vanilkový cukr a sůl. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Promíchejte a vypracujte měkké, elastické těsto. Vzniklé těsto formujte lžící nebo rukama na kostky.
- Na rozpálené pánvi s malým množstvím rostlinného oleje opečte tvarohové tyčinky z obou stran dozlatova.
|