Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Domácí kuřecí quesadilla: recept na mexické jídlo za 20 minut

Foto: z otevřených zdrojů

Kuře – docela dietní a chutné

Quesadilla, slavný pokrm mexické kuchyně, se skládá z křupavé tortilly a různých náplní – masových i zeleninových. Kuře je docela dietní, takže jídlo s touto složkou bude „lehčí“, navzdory rozmanitosti omáček. RBC-Ukraine mluví o tom, jak rychle připravit quesadillas doma, s odkazem na kulinářský telegramový kanál „Recepty z mil_alexx“.

Recept na kuřecí quesadillu

Ingredience::

Jak vařit kuřecí quesadillu

  1. Nejprve si připravte náplň quesadilly. Zahřejte pánev s rostlinným olejem a filé opláchněte. Chvíli počkejte, až z ní vyteče tekutina, a poté nakrájejte na malé proužky.
  2. Papriku omyjeme, zbavíme stopky a jadřince a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky stejné velikosti jako paprika. Sceďte kukuřici.
  3. Maso vložíme na rozehřátou pánev, přidáme sůl, černý pepř, koření a papriku. Za stálého míchání opékejte 8 minut. Když je kuře hotové, přendejte ho na talíř.
  4. Do pánve s olejem přidejte papriku a cibuli, míchejte a opékejte zeleninu 4-5 minut. Poté přidejte kukuřici, přidejte kuře a zalijte rajčatovým protlakem.
  5. Snižte teplotu a náplň několik minut vařte za občasného míchání přísad.
  6. Na jednu polovinu tortilly položíme připravenou náplň, nastrouháme sýr a posypeme jím maso a zeleninu. Pokud chcete, můžete přidat i čerstvá rajčata nebo okurku.
  7. Náplň zakryjte druhou polovinou tortilly a quesadillu přendejte na pánev nebo gril. Smažte 2-3 minuty, dokud tortilla není zlatohnědá.
Exit mobile version