Foto: z otevřených zdrojů
Chutné a jednoduché!
Nudle (nebo těstoviny obecně) jsou pravděpodobně produktem, který najdete v každé kuchyni. Někdy je však velmi obtížné vymyslet něco chutného k vaření jiného než těstoviny carbonara a bolognese. Ale receptů je mnohem víc, píše RBC-Ukraine.
Cheeseburgerové těstoviny
Ingredience:
- nudle (nebo jiné těstoviny) – 300 g;
- mleté hovězí maso – 500 g;
- hovězí vývar – 500 ml;
- rostlinný olej – 1 polévková lžíce. l.;
- cibule – 1 ks;
- rajčata – 2 ks;
- Worcestershire omáčka – 1 polévková lžíce. l.;
- mléko – 100 ml;
- čedar – 140 g;
- hořčice – 1 polévková lžíce. l.;
- kečup – 2 lžíce. l.;
- nakládané okurky – 50-70 g;
- pepř – podle chuti;
- kopr a/nebo jalapeno – podle chuti.
Jak vařit těstoviny na cheeseburger
- Cibuli oloupeme a nakrájíme, okurky nakrájíme zvlášť. Sýr nastrouháme na velkém struhadle.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme, okurky nakrájíme zvlášť. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky a nastrouháme sýr na velkém struhadle.
- Ve velkém hrnci s těžkým dnem rozehřejte na středním plameni slunečnicový olej. Smažte cibuli 3 minuty, poté přidejte mleté maso a vařte dalších 5 minut, dokud lehce nezhnědne.
- Přidejte rajčata a worcesterskou omáčku a vařte 2 minuty, dokud rajčata nezměknou. Poté zalijte vývarem a přiveďte k varu.
- Přidejte nudle nebo těstoviny, pánev zakryjte a vařte 10–12 minut, dokud těstoviny nezměknou a nevsáknou se.
- Poté do pánve opatrně nalijte teplé mléko. Přidejte 100 g sýra, míchejte, dokud se nerozpustí.
- Těstoviny rozdělíme do misek a pokapeme hořčicí a kečupem. Poté přidejte zbývající sýr, okurky, jalapenos a drcený černý pepř.
|