Foto: z otevřených zdrojů
Před podáváním nechte hotový koláč vychladnout.
Červen je měsícem, kdy třešně dozrávají v plném proudu na zahrádkách a chatách. Tuto bobule velmi milují ženy v domácnosti, protože je vynikající jak pro přípravu na zimu, tak pro přípravu různých dezertů. Dnes vás zveme k přípravě rašelinového koláče s bobulemi. Ukazuje se drobivý, chutný a velmi aromatický. Recept na koláč byl sdílen na blogu Cookbook.
Rašelinový koláč s třešněmi
Ingredience:
Pro test:
- mouka – 400 g;
- kakao – 4 polévkové lžíce. 1;
- cukr – 100 g;
- sůl – špetka;
- studené máslo – 200 g.
Pro plnění:
- tvaroh – 500 g;
- vejce – 4 ks;
- cukr – 150 g;
- zakysaná smetana – 100 g;
- škrob – 2 polévkové lžíce. 1;
- vanilkový cukr – 10 g;
- vypeckované třešně – 400 g;
- škrob – 1 polévková lžíce. l.
Způsob vaření:
- Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na drobenku.
- Na náplň smícháme všechny ingredience kromě třešní.
- Do formy dejte 2/3 drobenky, zalijte polovinou tvarohové hmoty, přidejte třešně smíchané se škrobem, zalijte zbylou tvarohovou hmotou. Navrch posypte drobky.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi hodinu. Před krájením nechte koláč vychladnout.
|