Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Jak vařit líné knedlíky: recept

Foto: z otevřených zdrojů

Nyní můžete líné knedlíky dělat rychle a s chutí.

Pokud milujete knedlíky, ale opravdu je neradi připravujete, tento rychlý recept je právě pro vás.

Tentokrát Savva Libkin svým předplatitelům prozradil, jak vyrobit lahodné líné knedlíky, od kterých se prostě nemůžete odtrhnout. Recept, který ukázal, dělá 4 porce.

Recept

Ingredience:

Příprava:

  1. Rozdrťte čerstvý tučný tvaroh přes síto;
  2. Rozetřete ho v misce se solí (podle chuti), cukrem a žloutky do hladka;
  3. Přidejte mouku a vypracujte těsto;
  4. Těsto rozdělte na 4 díly, každý díl rozválejte rukama;
  5. Měli byste získat role o průměru 2,5 cm a délce 30 cm;
  6. Každý nakrájejte na 1,5 cm kousky;
  7. Líné knedlíky vkládejte do osolené vroucí vody;
  8. Jakmile vyplavou na povrch, odebereme je děrovanou lžící a dáme na pánev s rozpuštěným máslem.
  9. Podáváme se zakysanou smetanou a parmazánem.
Exit mobile version