Foto: z otevřených zdrojů
Kuře v troubě je win-win varianta. A je tu tajemství, jak to udělat ještě chutnější.
Mnoho lidí peče kuře v troubě – je to rychlé a pohodlné. Ale pokud strávíte trochu více času, výsledek vás překvapí: kuře bude měkké a jemné, píše Focus.
Pečené kuře
Ingredience:
- kuřecí jatečně upravené tělo o hmotnosti přibližně 1,5 kg;
- 1 pomeranč;
- 1 středně velká cibule;
- listy z 1 snítky rozmarýnu;
- 2 polévkové lžíce. l. máslo.
Pro solný roztok:
- 2 litry vody;
- 50 g soli;
- 15 g cukru;
- 3 g čerstvého tymiánu;
- 5 g česneku;
- 3 g pepře;
- Bobkový list;
- 2 g rozmarýnu.
Příprava:
- Vodu ohřejte na 60 stupňů a nasypte do ní všechny ingredience na solný roztok. Když vychladne, vložte do ní kuře a pánev dejte na 1 den do lednice.
- Po uplynutí této doby vyjměte a osušte papírovými utěrkami. Pomeranč nakrájíme na 4 díly, smícháme s nakrájenou cibulí a nasekanými lístky rozmarýnu a touto směsí naplníme kuře. Kuře potřeme máslem.
- Kuře pečte v troubě při 90 °C dvě hodiny.
- Vyjměte kuře z trouby a nechte ho několik hodin odpočívat při pokojové teplotě.
- Předehřejte troubu na 300°C. Kuře a střed plechu potřete máslem a na plech položte tymián, česnek a rozmarýn. Na tuto směs položte kuřecí korpus a pečte 15 minut.
|