Foto: z otevřených zdrojů
Špízy podávejte s čerstvou zeleninou nebo omáčkou
Pro přípravu hovězích špízů si kupte hovězí svíčkovou. Maso marinované v cibuli a sójové omáčce bude měkké a šťavnaté a koření dodá neobvyklé aroma. Kebab podávejte s čerstvou zeleninou nebo omáčkou.
Recept
Ingredience:
- hovězí svíčková 1 kg
- cibule 2 ks.
- pálivá chilli paprička 0,5 ks.
- rozmarýn 2 snítky
- rostlinný olej 3 polévkové lžíce. l.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Cibuli oloupeme a nakrájíme dle libosti. Odstraňte semena z pepře.
- Do mixéru dejte cibuli, chilli papričku, snítky rozmarýnu, rostlinný olej, pepř a sůl. Mixujte mixérem do hladka.
- Hovězí svíčkovou omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Odstraňte fólii a nakrájejte na stejné kousky asi čtyři centimetry. Přidejte marinádu, promíchejte a nechte přes noc marinovat.
- Smažte maso, dokud nebude hotové.
Rada: Používejte koření podle své chuti.
|