Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Pro zdraví a hubnutí: recept na polévku z 10 druhů zeleniny a bylinek

Foto: z otevřených zdrojů

Je těžké najít recept, který by obsahoval více zeleniny než tento recept na zeleninovou polévku.

Polévka je dobrá nejen v chladném období. Pokud máte obavy o své zdraví nebo si hlídáte postavu, zeleninová polévka je skvělou volbou k obědu či večeři.

Je těžké najít recept, který by obsahoval více zeleniny než tento recept na zeleninovou polévku.

Recept

Ingredience:

Příprava:

  1. Veškerou zeleninu nakrájíme na kostičky.
  2. Ve velkém polévkovém hrnci na středně vysokém ohni orestujte cibuli v asi 1/4 šálku vody asi pět minut nebo dokud nebude měkká a průsvitná. Přidejte česnek do horké pánve a pokračujte v vaření po dobu 30 sekund.
  3. Přidejte brambory, mrkev, celer, batáty, fenykl a vývar. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu.
  4. Přikryjte a vařte asi 15 minut nebo dokud nejsou brambory téměř, ale ne zcela měkké, poté opatrně přidejte červené zelí, květák, brokolici a koření. Znovu přiveďte k varu; poté snižte teplotu na mírný var.
  5. Přikryjte a vařte ještě asi 5 až 10 minut, nebo dokud zelenina nezměkne. Odstraňte z tepla. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte další koření.
  6. Při podávání polévku naléváme do misek. Ozdobte čerstvým koriandrem nebo jinými oblíbenými bylinkami a podávejte horké.
Exit mobile version