Foto: z otevřených zdrojů
Můžete si vzít jakékoli třešně, čerstvé i zmrazené.
Připravte si jako dezert třešňový pudink jemné chuti, ozdobí váš stůl, má málo těsta a hodně náplně, takže bude lehký a voňavý.
Na jemný pudink budete potřebovat třešně, mouku, smetanu, mléko, vejce a moučkový cukr.
Recept
Ingredience:
- třešeň 400 g
- mouka 100 g
- moučkový cukr 2 lžíce. l.
- slepičí vejce 3 ks.
- mléko 120 ml
- smetana 50 ml
- vanilkový cukr
- máslo
Příprava:
- Vejce vyšlehejte mixérem s jednou lžící moučkového cukru do nadýchané hmoty. Přidáme vanilkový cukr a za stálého šlehání pomalu přiléváme smetanu a mléko. Do směsi po malých dávkách přidávejte mouku a šlehejte, dokud nezůstanou žádné hrudky.
- Formu vymažte máslem. Poklademe třešněmi, posypeme zbylou lžící moučkového cukru a nalijeme na těsto.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 20 minut do zlatova. Pudink necháme mírně vychladnout a opatrně vyjmeme z pánve.
Poraďte:
- Můžete si vzít jakékoli třešně, čerstvé i zmrazené.
- Višňový nákyp můžeme posypat moučkovým cukrem.
- Použijte smetanu a mléko s jakýmkoliv obsahem tuku.