Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Zelené fazolky se zeleninou: recept na zdravou přílohu

Foto: z otevřených zdrojů

Hlavní složkou jsou zelené fazolky, stejně jako zelenina.

Chcete-li svou rodinu nakrmit chutným a zdravým pokrmem, připravte si tuto přílohu, která bude výborným doplňkem k masu nebo rybě.

Hlavní složkou jsou zelené fazolky, stejně jako zelenina: paprika, mrkev, rajčata, česnek a cibule, pro pikantní chuť přidejte sójovou omáčku, kečup a mletý černý pepř.

Recept

Ingredience:

Příprava

  1. Ze zelených fazolek odřízněte stonky a vařte 5 minut od okamžiku varu. Sceďte v cedníku a propláchněte studenou vodou.
  2. Papriku nakrájíme na velké proužky.
  3. Rajče nakrájejte na velké kousky.
  4. Oloupejte mrkev a cibuli. Mrkev nakrájíme na kostičky a smažíme v rostlinném oleji do zlatohněda. Dejte do misky.
  5. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na tomto oleji orestujeme do změknutí. Přidejte k ní papriku a lehce orestujte.
  6. Na omáčku v misce smícháme kečup, sójovou omáčku, nasekaný česnek, mletý černý pepř a sůl. Míchat.
  7. Do pánve s cibulí a paprikou přidejte zelené fazolky, mrkev, rajčata, omáčku a vařte 10 minut. Poté zalijeme horkou vodou a dusíme dalších 15 minut.

Rada: Použijte jakýkoli kečup.

Exit mobile version