Foto: Z open source
Kuře v tomto receptu je pikantní a velmi chutné. A jeho příprava je snadná.
Kuře získává česnekovou příchuť z předpečených stroužků česneku a dusí se v pikantní omáčce. Má bohaté aroma a hodí se k bílé rýži nebo čerstvě upečenému chlebu. Recept byl sdílen na webu Spaderandia.
španělské česnekové kuře
materiál:
- 4 kuřecí stehýnka.
- 4 kuřecí stehna.
- 16 stroužků česneku.
- 40 g mouky.
- 1 lžička kajenského pepře;
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu;
- 1 bobkový list.
- 2 lahve čerstvého tymiánu.
- 40 ml suchého bílého vína;
- 6 lžic olivového oleje;
- Sůl a pepř.
Příprava:
- Smíchejte mouku ve velké míse se špetkou kajenského pepře a špetkou soli a pepře.
- Kuře omyjte, osušte papírovými utěrkami a poté přidávejte směs mouky, dokud nebude všechno maso obalené.
- Na velké pánvi orestujte stroužky česneku a slupku, rozdrťte je plochou stranou nože. Česnek vařte na mírném ohni 2 až 3 minuty, často obracejte. To zajišťuje rovnoměrnou barvu, nepřipaluje se a umožňuje vyluhování chuti do oleje.
- Děrovanou lžící vyjměte česnek (nechte ho stranou), přidejte kuře a setřeste přebytečnou mouku. Přidejte bobkové listy, rozmarýn a tymián a opékejte kuře na vysoké teplotě po dobu 6 až 7 minut, několikrát otočte, dokud nezhnědne.
- Zalijte vínem, přidejte česnek a vařte dalších 25 minut na středním plameni s poklopem otevřeným. V případě potřeby postupně přilévejte malé množství vroucí vody a kuře občas otočte. Osolte až těsně před vařením.
- Kuře okořeňte horkou omáčkou a vařeným česnekem a ihned podávejte.
|