Foto: Z open source
Toto maso se doslova rozplývá v ústech.
Medovo-sójově-hořčičně marinovaná kuřecí stehna se hodí ke každému dezertu a jsou skvělým pokrmem k večeři nebo obědu. Radíme vařit podle receptů foodblogerky s nickem zefirka_recepty a potěšit své blízké lahodným masem.
nejjemnější kuře
materiál:
- 4-5 kuřecích stehen.
- Sojová omáčka – 8 lžic l.
- Kečup – 3 lžíce l;
- med – 1 polévková lžíce l;
- Hořčice – 2 lžičky
- Česnek – 1-2 stroužky.
- koření na kuře, podle chuti.
- Sůl a pepř.
Způsob vaření:
- Stehna důkladně omyjte, osušte papírovými utěrkami, osolte, opepřete a opepřete kuře. ⠀
- Dále v samostatné misce smíchejte sójové boby, tekutý med, kečup a klasickou hořčici. Česnek protlačíme lisem a vše důkladně rozmixujeme dohladka.
- Maso vložíme do formy a přelijeme omáčkou. Pečeme 25-30 minut na 180 stupňů, poté maso otočíme a dáme do trouby při stejné teplotě a na stejnou dobu.
- Vychutnejte si je s oblíbenými přílohami a zeleninou.
|