Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Sicilská brioška: recept na jemné pečivo krok za krokem

Foto: Z open source

Tyto lahodné máslové chleby jsou měkké a nadýchané. A citrusová kůra dodává chuť.

Sicilská brioška je sicilská cukrářská pochoutka. Jemná a lahodná sicilská brioška se obvykle podává s džemem nebo zmrzlinovou náplní. Sicilané snídají koláčky se zmrzlinou, což je skvělý nápad. Zkuste si to prosím vyrobit ve své kuchyni. Recept byl sdílen na webu Spaderandia.

sicilská brioška

materiál:

Příprava:

  1. Máslo pokojové teploty nakrájíme na kostičky, dokud nezměkne. Mléko ohřejte a poté nalijte do misky. Přidejte droždí a cukr, promíchejte a počkejte asi 10 minut.
  2. Mouku prosejte přímo do mísy mixéru, nalijte připravenou směs mléka, droždí a cukru a začněte míchat na střední rychlost pomocí lopatkového nástavce asi 5 minut.
  3. Po jednom přidávejte vejce.
  4. Nastrouhejte pomerančovou a citronovou kůru a přidejte do těsta, osolte a pokračujte v práci 2-3 minuty.
  5. Začněte přidávat po jedné kostičky měkkého másla a po úplném rozpuštění předchozího je vmíchejte do těsta.
  6. Vložte hák, vyměňte šlehače a znovu pracujte, občas zvyšujte rychlost, dokud těsto nebude hladké a rovnoměrné a nebude se odlepovat od stěn mísy.
  7. Těsto dejte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě bez průvanu asi 3 hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  8. Na lehce pomoučené ploše válečkem vyválejte těsto na obdélník (asi 40 x 25 cm).
  9. Každý proužek odřízněte asi 2 cm široký od krátké strany a každý proužek sviňte do spirály.
  10. Housky klademe spirálovou stranou nahoru na plech vyložený pečicím papírem. Mezitím necháme 1 hodinu kvasit.
  11. Povrch bochánků potřeme žloutkem smíchaným s mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 až 20 minut.
  12. Jakmile chléb vykyne a zezlátne, vyndejte ho z trouby a posypte moučkovým cukrem.
Exit mobile version