Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Předkrmový salát Caprese: jednoduchý recept na sezónní pokrmy

Foto: Z open source

Oproti klasické verzi tento Capri salát obsahuje další ingredience. A na závěr si můžete dát výbornou večeři.

Caprese je opravdová klasika italské kuchyně, jednoduché, ale chutné jídlo založené na třech hlavních ingrediencích: mozzarella, rajčata a bazalka. V tomto salátu krutony, čerstvá okurka a pražená dýňová semínka zvýrazňují chuť klasického salátu. Bylo dokončeno originální jídlo s velkým objemem. Skvěle se hodí k letním předkrmům a hlavním chodům, kdy nechcete stát před sporákem příliš dlouho. Recept byl sdílen na webu Сucchiaio.

Předkrmový salát Caprese

materiál:

Příprava:

  1. Cuketu a okurku omyjeme a oloupeme. Okurku částečně oloupejte a nakrájejte. Cuketu nakrájíme na velmi tenké plátky. Připravte si marinádu. Limetku vymačkejte, šťávu nalijte do misky a přidejte olej, sůl a pár lístků čerstvého oregana. Zeleninu dejte na dva různé talíře, osolte a marinujte a nechte asi 15 minut odležet.
  2. Bagetu nakrájíme na kolečka a zlehka opečeme na rozpálené pánvi. Nechat vychladnout. Nakrájejte rajčata a sýr mozzarella.
  3. Opečte také dýňová semínka. Začněte sestavovat talíř střídáním různých ingrediencí podle vašich představ. Nakonec přidáme zbylou marinádu a nahrubo nakrájená dýňová semínka. Ozdobte čerstvým oreganem a pochutnejte si.
Exit mobile version