Foto: Z open source
Tento salát je lahodné jídlo, které nastaví náladu na dovolenou.
Pokud chcete sebe nebo svou rodinu hýčkat lahodnými a originálními saláty, obraťte se na pokrmy z chobotnic. Takový salát je nejen neuvěřitelně chutný, ale také vypadá velmi důstojně na svátečním stole.
chobotnicový salát
materiál:
- Chobotnice (2 ryby) – 2 kusy.
- Listy salátu – 2 hrsti
- Okurka – 1 kus
- Cibule (fialová) – 1 kus
- Cherry rajčata – 10 kusů
- Kuřecí vejce (vařená) – 2 kusy
- Ocet (9%) – 1 polévková lžíce l.
- Cukr – 1 lžička
Na tankování
- Jogurt (přírodní, hustý) – 250 g
- Hořčice (jemná) – 0,5 lžičky.
- Citronová šťáva – 1 lžička
- Omáčka – podle chuti
- Sůl, černý pepř – podle chuti
Příprava:
- Jatečně upravená těla chobotnic omyjte a vařte je v osolené vroucí vodě 2 minuty. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
- Z vařených vajec oddělte bílky a žloutky a zvlášť je nastrouhejte.
- Okurky nakrájíme na kostičky a cherry rajčata na kolečka.
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka a 30 minut marinujeme ve studené vodě s octem a krystalovým cukrem. Poté slijte vodu a cibuli osušte.
- Chcete-li připravit dresink, smíchejte přírodní jogurt se zbývajícími přísadami a jemně promíchejte vidličkou.
- Servírovací kroužky položte na talíř a jako první vrstvu položte listy salátu. Dále navrstvíme cibuli a navrch nalijeme zálivku.
- Poté položte nastrouhaný protein, chobotnice, okurky a kolečka rajčat v libovolném pořadí. Nemůžete oblékat každou vrstvu. Horní vrstva by měla být strouhaný žloutek.
|