Foto: Z open source
Majonézu lze zcela nahradit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem
Omáčka má jasnou, bohatou vůni a pikantní chuť, díky čemuž se skvěle hodí k jakémukoli pokrmu, zejména k grilovaným nebo masitým pokrmům.
Přidáním čerstvého kopru, česneku, mletého černého pepře a vlašských ořechů do zakysané smetany dodá majonéza pokrmu nádhernou vůni a pikantní chuť.
recept
materiál:
- majonéza 3 lžíce l.
- 3 lžíce zakysané smetany l.
- 2 stroužky česneku
- 10 g vlašských ořechů (bez skořápky)
- Teriyaki omáčka 1 polévková lžíce l.
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 svazek kopru
Příprava:
- Kopr opláchněte pod tekoucí vodou, protřepejte nad dřezem, abyste odstranili přebytečnou tekutinu a nechte trochu oschnout.
- Česnek oloupeme.
- Vlašské ořechy roztřiďte, odstraňte všechny zbytky a vložte je do mísy mixéru. Rozdrťte na jemný prášek. K ořechové směsi přidejte majonézu, zakysanou smetanu, česnek, pepř, sůl a kopr a zalijte omáčkou teriyaki. Rozdrťte v mixéru do hladka. Umístěte omáčku do malé misky nebo omáčky. Dejte na 15 minut do lednice.
|