Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Polský dort „Kremuvka“: recept na jemný dezert s pudinkem

Foto: z otevřených zdrojů

Někdy se těmto koláčům říká „papežské“, protože je rád jedl papež Jan Pavel II.

Tomuto oblíbenému polskému pečivu, které se skládá z několika plátů listového těsta, se také říká „Napoleoni“ – ale v tomto dezertu je mnohem více pudinku. A někdy se těmto koláčům říká „papežské“, protože je rád jedl papež Jan Pavel II.

RBC-Ukraine mluví o tom, jak připravit takový dort, s odkazem na kanál YouTube „Vanilla and Chocolate“.

Recept na polský dort

Ingredience:

Jak vařit Kremuvku

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů. Plech rozdělíme na dvě části, jednu vložíme do formy. Druhý, umístěný v samostatné formě stejné velikosti, nakrájejte na čtverce.
  2. Koláče pečte 13-15 minut, během této doby si připravte krém. Oddělte žloutky od bílků (na krém jsou potřeba jen žloutky), smíchejte je s vanilkovým práškem, 100 g smetany a pudinkem do hladka.
  3. Želatinu zalijte vodou – pokud chcete hustší konzistenci, je lepší vzít ne 15 g prášku, ale 20 g.
  4. Do kastrůlku nalijeme 600 g smetany, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Po uvaření smetanu stáhněte z ohně, vlijte vaječnou směs, pánev vložte do vodní lázně a smetanu vyšlehejte mixérem do zhoustnutí.
  5. Do téměř hotového krému nalijte želatinu a směs vyšlehejte do hladka. Nejchutnější část zůstává – „skládání“ koláčů. Vytáhněte koláče z formy a vyložte formu potravinářskou fólií (to usnadní pozdější vyjmutí koláče).
  6. Poté položte celý koláč (pokud těsto příliš vykynulo, můžete ho mírně zplošťovat). Krém rovnoměrně rozetřeme na křehké pečivo a poskládáme druhý dort nakrájený na čtverce tak, aby zakrýval krém.
  7. Poté vložte dezert na 15 minut do mrazáku a poté do chladničky, dokud zcela nezmrazí. Vyjměte dezert z formy pomocí filmu, přeneste jej na talíř a opatrně odstraňte film.
  8. Dort nakrájejte na porce a posypte moučkovým cukrem – a můžete si pochutnávat na dezertu.

Exit mobile version