Foto: z otevřených zdrojů
Aby byl dezert dobře namočený, vložte jej po uvaření na 5-6 hodin do chladničky.
Tiramisu je klasický italský dezert, který miluje celý svět a Ukrajinci nejsou výjimkou. Receptů na jejich přípravu je mnoho a my se s vámi dnes chceme podělit o způsob, jak udělat tuto bezvaječnou pochoutku s mascarpone a jogurtem. Tento recept byl sdílen na blogu Cookbook.
Tiramisu bez vajec s mascarpone a jogurtem
Ingredience:
- sušenky savoiardi – 150 g;
- sýr mascarpone – 250 g;
- hustý přírodní jogurt 8-10 % – 300 g;
- moučkový cukr – 50 g;
- káva – 300 ml;
- kakao – 2 lžíce. 1;
- alkohol do kávy (volitelné) – 40 ml.
Způsob vaření:
- Na krém smíchejte hustý jogurt, mascarpone a moučkový cukr. Podle chuti můžete přidat vanilin nebo vanilkový cukr. Směs míchejte nejprve stěrkou a poté mixérem při minimální rychlosti ne déle než 1-2 minuty.
- Sušenky ponořte do vychladlé čerstvě uvařené kávy z obou stran ne déle než na sekundu a položte na dno formy.
- Následuje vrstva krému, uhladíme. Položte opět vrstvu sušenek namočených v kávě a na ni zbylý krém. Krém rovnoměrně rozetřeme a dezert dáme do lednice alespoň na 5-6 hodin vyluhovat.
- Před podáváním posypeme kakaem. Můžete použít jemně nastrouhanou čokoládu.
|