Foto: z otevřených zdrojů
Jednoduchý pokrm z cenově dostupných surovin, který lze připravit na jedné pánvi
Abyste svou rodinu rychle nakrmili chutným obědem nebo večeří, připravte dušené zelí s mletým masem a zeleninou.
Jednoduchý pokrm z dostupných surovin, který lze připravit na jedné pánvi. A pro zasycení přidejte do zelí mleté maso. Podávejte jako samostatné jídlo nebo jako doplněk k bramborové kaši, těstovinám nebo cereáliím.
Recept
Ingredience
- bílé zelí 600 g
- mleté kuřecí maso 300 g
- mrkev 1 ks.
- cibule 1 ks.
- rajčatová pasta 2 lžíce.
- voda 100 ml.
- zakysaná smetana 1 polévková lžíce. l.
- mletá sladká paprika 1 lžička.
- mletý koriandr 0,5 lžičky.
- mletý černý pepř
- cukr 1 lžička.
- sůl
- zeleň
Příprava:
- Zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
- Oloupejte mrkev a cibuli. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
- Na pánvi s trochou rostlinného oleje orestujte cibuli a mrkev do měkka. Přidejte rajčatový protlak, cukr a smažte dvě minuty. K zelenině přidáme mleté maso, papriku, koriandr, mletý černý pepř a sůl. Stále mícháme a opékáme dalších 8-10 minut, dokud se barva masa nezmění. Umístěte zelí do pánve a vařte na vysoké teplotě po dobu 5-7 minut.
- Poté zalijeme horkou vodou a na mírném ohni dusíme 15-20 minut, dokud zelí nezměkne. Ke konci vaření přidáme zakysanou smetanu a bylinky. Promíchejte a odstavte z ohně.
|