Foto: z otevřených zdrojů
Jedná se o tradiční německé jídlo, které se obvykle podává s čerstvě upečeným chlebem. Dopřejte si voňavou pečínku.
Takové pečínce z mletého masa se zeleninou se obvykle říká farmářská, to znamená, že se jí v minulosti připravovala celá pánev pro celou rodinu. Můžete podávat s čerstvým pečivem, protože tato pečeně má spoustu lahodné omáčky. Recept byl sdílen na webu Einfach Kochen.
Pečené mleté maso
Ingredience:
- dvě cibule;
- jedna mrkev;
- kořen celeru – 50 g;
- kořen celeru
- tři stroužky česneku;
- jedna žlutá paprika;
- jedna červená paprika;
- dvě velké brambory;
- 4 polévkové lžíce. l. slunečnicový olej;
- mleté hovězí maso – 400 g;
- rajčatová pasta – 50 g;
- voda – 100 ml;
- konzervovaná rajčata ve vlastní šťávě (nebo čerstvá) – 400 g;
- zeleninový vývar – 300 ml (nebo voda);
- sůl, mletý černý pepř, bobkový list, sušené provensálské bylinky.
Příprava:
- Cibuli, mrkev a celer oloupeme. Nakrájejte na malé kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Papriku omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semínka a nakrájíme na větší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky 2 x 2 cm.
- Kousky papriky spolu s cibulí a česnekem opékejte v hrnci na slunečnicovém oleji asi 3 minuty do zlatova. Přidejte maso a opékejte ještě asi 5 minut. Mezitím dochuťte solí a pepřem.
- Místo mletého masa můžete použít i čočku. Připravte ho stejně jako mleté maso.
- Nyní přidejte rajčatovou pastu a smažte na vysoké teplotě asi 1 minutu. Poté přilijeme vodu, přidáme nadrobno nakrájená rajčata (čerstvá nebo konzerva) a přilijeme zeleninový vývar.
- Přidejte na kostičky nakrájené brambory, mrkev a celer s bobkovým listem a nechte na pánvi přikryté vařit asi 40 minut. Těsně před podáváním dochutíme sušenými bylinkami, solí a pepřem.
|