Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Jak grilovat: recept na šťavnaté kuře v troubě

Foto: z otevřených zdrojů

Uvařené podle tohoto receptu zůstane kuře stejně chutné jako grilované

Pokud chcete grilovat maso, ale nemáte čas ani samotný gril, není problém uvařit kuře v troubě. Uvařené podle tohoto receptu zůstane kuře stejně chutné jako grilované. Kulinářský zdroj Shuba mluví o tom, jak vařit kuře ve stylu grilování.

Recept na BBQ kuře

Ingredience:

Jak vařit kuřecí ve stylu BBQ

  1. Připravte barbecue omáčku. Pokud je med příliš hustý, ohřejte ho v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.
  2. Do velké mísy nalijte kečup, přidejte vodu, hořčici, cukr, jablečný ocet, med, worcesterskou omáčku a koření. Ingredience důkladně promícháme a část omáčky dáme stranou – konkrétně jednu sklenici.
  3. Opláchněte kuře a počkejte, až odteče přebytečná vlhkost. Poté oddělte stehna od paliček a vše vložte do misky s omáčkou.
  4. Vše promícháme, misku přikryjeme a dáme na hodinu nebo přes noc do lednice.
  5. Troubu předehřejeme na 220 stupňů, připravíme si plech tak, že jej přikryjeme alobalem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli dáme na plech, zalijeme olejem.
  6. Kuře položíme na cibuli kůží nahoru. Pečte 30-40 minut dozlatova.
  7. Poté kuře z každé strany potřeme zbylou omáčkou a pečeme ještě asi 5 minut. Omáčka by měla zhoustnout a kůže kuřete by měla být křupavější.
Exit mobile version