Foto: z otevřených zdrojů
Toto lehké a výživné jídlo potěší každého, kdo ho vyzkouší.
Kuřecí maso se zeleninou v omáčce ze zakysané smetany je ideálním pokrmem pro vydatný oběd nebo večeři. Snadno se připravuje, maso je křehké, chuť a vůně neuvěřitelná. Jak ji připravit, bylo popsáno v blogu “Kuchařka”.
Kuřecí maso se zeleninou v zakysané smetaně
Ingredience:
- kuřecí stehenní řízek – 400–450 g;
- rostlinný olej – 2 polévkové lžíce. 1;
- cibule (malá) – 1 kus;
- mrkev (malá) – 1 kus;
- paprika – 0,5 ks;
- zakysaná smetana (20%) – 150 g;
- voda – 100-150 ml;
- sůl pepř.
Způsob vaření:
- Na rozehřáté pánvi s olejem opečeme kousky kuřecího stehenního řízku do zlatova. Přidejte cibuli nakrájenou na půlkolečka a smažte, dokud není průhledná. Přidejte tam nastrouhanou mrkev a vše smažte několik minut.
- Poté do pánve přidejte papriku zbavenou semínek a nakrájenou na nudličky nebo kostky a po 2-3 minutách osolte. Přidejte černý pepř, zakysanou smetanu a vodu. Vše dobře promíchejte, přiveďte k varu a vařte 7-10 minut.
- Podávejte s libovolnou přílohou.
|