Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Krémová sýrová polévka s brokolicí a sýrem: recept na vydatné a chutné jídlo k obědu nebo večeři

Foto: z otevřených zdrojů

Chuť této hladké, krémové polévky se dokonale hodí k křupavému předkrmu.

Tento oběd nebo večeře je výživné, ale chutné jídlo podávané s domácími tortilla chipsy a omáčkou. Chuť této hladké, krémové polévky se dokonale hodí k křupavému předkrmu. RBC-Ukrajina hovoří o tom, jak připravit polévku se smetanovým sýrem z brokolice s odkazem na kulinářský web „YAB Poila“.

Recept na krémovou polévku se sýrem a brokolicí

Ingredience:

Pro čipy:

Jak udělat krémovou brokolicovou polévku

  1. Tortilly nakrájejte na dlouhé proužky široké 7-8 mm, vložte do mísy a připravte omáčku. V samostatné misce smíchejte oregano, suchý česnek, olivový olej, sladkou papriku, pepř a sůl do hladka.
  2. Nalijte omáčku na proužky tortilly a zamíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela. Budoucí chipsy přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 stupňů do zlatova.
  3. Brokolici omyjeme a nakrájíme na malé růžičky. Oloupejte a nakrájejte cibuli, omyjte a oloupejte mrkev, nakrájejte na malé kousky libovolného tvaru.
  4. Rozpálíme pánev se silným dnem a pár minut na ní opékáme cibuli. Přidejte mrkev a vařte 4 minuty za míchání.
  5. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme k mrkvi a cibuli a ihned podlijeme vývarem nebo vodou. Polévku přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte asi 15 minut.
  6. Poté přidáme brokolici a ohřátou smetanu. Osolte, opepřete a polévku vařte dalších 5 minut. Nastrouhejte sýr do pánve – poté pokrm míchejte, dokud se sýr úplně nerozpustí.
  7. Když je polévka hotová, nalijte polévku do misek a ozdobte tortilla chipsy.
Exit mobile version