Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Dušené kuřecí krky s cibulí: originální recept

Foto: z otevřených zdrojů

Podávejte jako samostatné jídlo nebo s oblíbenou přílohou.

Kuřecí krky jsou součástí kuřete, se kterou vaří málokdo, ale díky marinádě a cibuli jsou jemné a měkké. Kuřecí krky marinujeme a orestujeme cibuli. Vše promícháme, přidáme zakysanou smetanu a dusíme. Podávejte jako samostatné jídlo nebo s oblíbenou přílohou.

Recept

Ingredience:

Příprava:

  1. Kuřecí krky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou.
  2. Česnek oloupeme a protlačíme lisem.
  3. V misce smíchejte česnek, papriku, sójovou omáčku, citronovou šťávu, jednu lžíci rostlinného oleje, pepř a sůl. Míchat. V této marinádě marinujte kuřecí krky po dobu 3 hodin.
  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Smažte v malém množství rostlinného oleje do změknutí.
  5. Do předehřáté pánve nalijeme trochu rostlinného oleje, přidáme kuřecí krky a smažíme do zlatova. Přidejte k nim cibuli, přidejte zakysanou smetanu. Promíchejte a vařte 15-20 minut na mírném ohni.

Rada: Kuřecí krky je vhodné nechat přes noc marinovat.

Exit mobile version