Site icon Zabraňme devastaci jedinečné přírody Vřesové studánky

Pikantní třešňová omáčka: originální receptura

Foto: z otevřených zdrojů

Ideálně doplní grilované, pečené nebo smažené maso, drůbež, klobásy, klobásy a těstoviny.

Pokud vás omrzel supermarketový kečup, udělejte si domácí, pikantní, sladkokyselou, středně slanou a pálivou třešňovou omáčku. Na omáčku zvolte tmavě červené, zralé třešně. Ideálně doplní grilované, pečené nebo smažené maso, drůbež, klobásy, klobásy a těstoviny.

Recept

Ingredience

Příprava:

  1. Třešně omyjeme a zbavíme pecek. Rozmixujte ponorným mixérem na kaši. Do směsi přidáme cukr, kari koření, prolisovaný česnek, mletou červenou papriku, mletý černý pepř a sůl.
  2. Směs přivedeme k varu za občasného míchání. Vařte 15-20 minut do zhoustnutí. Ke konci vaření zalijeme octem, přivedeme k varu a nalijeme do čistých sklenic. Před podáváním nechte omáčku vychladnout a skladujte ve sklenicích v lednici po dobu až deseti dnů.

Rada: Během procesu vaření nezapomeňte sejmout veškerou vytvořenou pěnu.

Exit mobile version