Foto: z otevřených zdrojů
V této marinádě je kuřecí maso měkké a šťavnaté. A je ideální pro marinování kousků filé.
Kuřecí kebab marinovaný s ayranem a rajčatovou šťávou je velmi měkký a šťavnatý. Tento recept je zvláště dobrý pro kuřecí řízek, který mnoho lidí nemá rádo, protože po upečení je suché. Focus vám prozradí, jak ho připravit.
V této marinádě můžete marinovat nejen filety, ale i další části kuřete. A pokud nemáte ayran, můžete použít nízkotučný kefír nebo neslazený jogurt.
Marináda na kuřecí řízek
Ingredience:
- kuřecí řízek – 3 kg;
- cibule – 1 kg;
- sůl – 1 polévková lžíce. l.;
- rajčatová šťáva – 1 l;
- ayran – 1 l;
- mletá paprika – 1 polévková lžíce. l.
Příprava:
- Filety omyjeme, osušíme papírovými utěrkami a nakrájíme na větší kusy.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na silné půlkroužky. Přendejte do misky a osolte, je lepší použít hrubou sůl než extra. Cibuli a sůl utřeme rukama. Přidejte filet a promíchejte. Zakryjte fólií a nechte půl hodiny stát.
- Poté zalijte kuřecí řízek s cibulí ayran a rajčatovou šťávou. Promíchejte, znovu zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň na tři hodiny.
- Dále rozpalte gril. Marinádu sceďte a kuře posypte paprikou. Nechte ještě půl hodiny.
- Napíchněte na špejle a opékejte na uhlí ze všech stran do zlatova. Podáváme s čerstvým pečivem a salátem z čerstvé zeleniny.
|